Jægersborg Alle 162C, 2820 Gentofte

Liebhaverbolig med 340 etagemeter luksus i historisk landsbymiljø direkte til Hundesømosen

Gennem historien har majestæter sat mange kulturhistoriske spor, som vi almindeligvis må nøjes med at beundre udefra. På Jægersborg Allé 162C er der imidlertid mulighed for at rykke ind i en liebhaverbolig med klare referencer til perioden omkring 1740 og Christian den 6.'s interesse for jagt i Dyrehaven.

Historisk er det - ja, men for at komme op i liebhaverklassen skal der mere til, og det har boligen i den grad. Der er tale om et enderækkehus med 340 etagemeter over tre højloftede plan. En bolig med gulvvarme overalt, nordisk design, moderne komfort og en luksus, som end ikke konger kunne drømme om tilbage i 1700-tallet. Boligens unikke historie og niveau fuldendes af en have i fornuftig størrelse, låge til et grønt fællesareal, to terrasser, to private p-pladser og en adresse, der er blandt de mest attraktive i Gentofte.

Enderækkehuset ligger trukket tilbage fra trafik og direkte til Hundesømosen. Inde i boligen, på terrasserne og i haven forkæles øjet primært af naturens vekslende farver. Få skridt fra hoveddøren fører en trappe ned i Hundesømosen med mulighed for at gå videre til Ermelunden og Dyrehaven - i dag nok mest på jagt efter naturens ro.

Historien om rækkehuset begynder, da Christian den 6. i 1740 får opført en jagtgård i Jægersborg. Datidens store arkitekt, Laurits de Thura, står bag jagtgården, som senere bliver til Jægersborg Kaserne. I 2014 bliver byggeriet renoveret og indrettet med 27 moderne boliger, mens der samtidig føjes fire nye boliger til, herunder Jægersborg Alle 162C.

Rækkehusets helvalmede tage, gulkalkede facader, småsprossede vinduer og rødmalede døre følger kasernebygningernes ydre udtryk. Selv terrassen ud for rækkehusets stue er anlagt med sten, der matcher de brostensbelagte stier, som forbinder kaserneområdet grønne arealer.

Indenfor skaber den udvidede loftshøjde (eksempelvis 2.70 meter i underetagen), udsynet mod naturen, de eksklusive materialer og den åbne planløsning en unik ramme om såvel familieliv som selskabelige begivenheder. Siden starten er køkkenet (i 2020) opgraderet med elementer fra Boform, Quooker og Cube med danskvand og Quartzite bordplade fra Borderstone. Boligen er fjernvarmeforsynet og registreret med energimærke A.

I rækkehuset er man i høj grad privat, men boligen indgår samtidig i et hjælpsomt naboskab og kasernens tryghedsskabende landsbymiljø. Hertil sørger et veldrevet ejerlaug for, at de fælles områder præsenterer sig pletfrit, som det hører sig til, når man på daglig basis viderefører kongens kulturhistoriske arv.

Kontakt mig for mere information og en fremvisning.